Velkommen til Arktisk Instituts database med historiske fotografier, affotografering af kunst og genstande og en lydsamling fra Grønland og det øvrige Arktis. Du kan se de forskellige samlinger uden at være en registreret bruger, men hvis du vil bestille noget fra vores database skal du have en konto og være logget ind. Hvis du oplever problemer med databasen eller har nogle spørgsmål relateret til den, så kontakt os gerne på følgende mail: foto@arktisk.dk

Arktisk Instituts fotosamling vedrører ekspeditionshistorie i Arktis samt personalia og så godt som alle sider af det grønlandske samfund. De ældste fotografier er fra 1860-erne, og hovedparten af samlingen er fra perioden 1890-1960. Fotosamlingen rummer omkring 175.000 fotografier, og der indleveres løbende nye samlinger til instituttet. Kunst- og genstandssamlingen indeholder bl.a. buster, malerier, modeller og ekspeditionsudstyr. Lydsamlingen indeholder bl.a. interviews og musik. Arktisk Institut rummer desuden en stor dokumentsamling, en database over Sagn og Myter, et biografisk leksikon, en Østgrønlandsk stednavne-database, en kortsamling og en filmsamling.

For tips til søgning, oversigt over emneord og en mere detaljeret brugervejledning til fotosamlingen klik på Hjælp. Her følger en kort introduktionen til brug af databasen:

I højre side er der to grå bokse. Den øverste boks har et simpelt søgefelt og en knap i bunden til en side med avanceret søgning. Du kan vælge at søge på Arktiske fotografier og/eller Arktisk kunst og genstande og/eller Arktisk lyd. Den nederste boks giver mulighed for at oprette sig og logge ind som bruger på databasen.

Du kan søge på vores database uden at være logget ind som bruger, men hvis du vil bestille noget fra databasen, foreslå ændringer til informationerne eller skabe dit eget digitale fotoalbum/samling baseret på databasen, som kun du har adgang til, skal du være oprettet som bruger og logget ind.

Remove